Numerele naturale de la 1 la 1000. Planșe

Materiale didactice diverse cu numerele naturale de la 1 la 1000, color și alb-negru, în format PDF

647

Toate numerele naturale de la 1 la 1000 sunt prezentate atractiv și intuitiv pe fișe și planșe de mărimea A4. Documentele pot fi imprimate, expuse pe videoproiector sau afișate pe computer. Materialele didactice pot fi utilizate în toate lecțiile care vizează formarea, citirea, scrierea, ordonarea, compararea și rotunjirea numerelor de trei cifre.

Învățarea numerelor de trei cifre se bazează pe cunoștințele dobândite anterior. De aceea, este indicat ca acestea să fie dispuse în continuarea numerelor de la 1 la 100, pe care copiii le cunosc deja. În acest fel, ei pot observa cum crește șirul de numere cu câte o unitate și cum se repetă cifrele. Vizualizarea șirului de numere este, cu siguranță, un procedeu didactic valoros în studierea acestui capitol al matematicii.

Modele de planșe cu numerele naturale de la 1 la 1000

Planșele și fișele sunt reunite în patru documente PDF, două color și două alb-negru. Credem că aceste materiale sunt în măsură să acopere o gamă largă de strategii de predare-învățare-evaluare. Desigur, planșele și fișele pot fi folosite nu numai la școală, în timpul lecțiilor, ci și acasă, pentru o mai bună fixare a informațiilor.

Documentul 1

Primul document PDF cu numerele naturale de la 1 la 1000 este dispus landscape, pe 2 pagini A4, color. El cuprinde un tabel cu 10 rânduri a câte 100 de numere.

Fiecare pagină se taie în două, pe lungime, pe linia de tăiere. Se obțin astfel patru jumătăți de pagină, care se afișează una în continuarea celeilalte. Pentru o lipire corectă, colile trebuie decupate și pe lățime, pe linia tabelului, pentru a înlătura marginea albă de la imprimare.

Documentul 2

Al doilea document este varianta alb-negru a documentului 1.

Documentul 3

Al treilea document PDF cu numerele naturale de la 1 la 1000 cuprinde 3 pagini, color, astfel:

  • O planșă cu 1000 de numere dispuse în zece tabele a câte 100 de numere.
  • O fișă în care numerele sunt ordonate din 10 în 10, din 25 în 25, din 50 în 50 și din 100 în 100. Pe o pagină A4 sunt machetate două astfel de fișe.
  • O planșă pe care sunt desenate zece pătrate a câte o sută de unități, în diverse culori.

Documentul 4

Documentul al patrulea este varianta alb-negru a documentului 3.

Descărcare gratuită

Pentru a descărca fișele cu numerele naturale de la 1 la 1000 în format PDF apăsați butonul corespunzător din partea de jos a fiecărui document. Planșele sunt oferite gratuit, numai în scop educațional.

Dacă nu aveți instalat Acrobat Reader, mergeți pe pagina Adobe Acrobat Reader și descărcați programul.

Important pentru utilizatori!

Este interzisă republicarea pe orice alt site a documentelor descărcate de pe undoitrei.com, precum și tipărirea acestora în scopuri comerciale.