Brățări din hârtie cu tabla înmulțirii

12 brățări colorate îi ajută pe copii să învețe tabla înmulțirii într-un mod rapid și interesant

1062

În România, tabla înmulțirii se studiază în clasa a II-a, timp de aproximativ trei săptămâni. Aceasta este o perioadă destul de dificilă pentru mulți elevi pentru că trebuie să rețină o cantitate mare de informații noi. Credem că cele 12 brățări din hârtie pe care le-am creat vin în sprijinul elevilor în acest proces de învățare, făcându-l mai amuzant și mai stilat.

12 brățări din hârtie pentru toată tabla înmulțirii

Toate cele 12 brățări din hârtie sunt machetate pe o singură pagină, în format A4, landscape. Astfel, fiecărui număr de la 1 la 10 îi corespunde câte o brățară. Pe ea sunt scrise operațiile de înmulțire corespunzătoare, atât în varianta cu primul factor constant, cât și în varianta cu factorul al doilea constant.

Brățăra cu numărul 11 rezumă tabla înmulțirii, prezentând doar produsele (rezultatele). În fine, ultima brățară sintetizează și mai mult tabloul. Aceasta prezintă numerele o singură dată, indiferent de câte ori apar ele ca produse în tabla înmulțirii. De pe brățara galbenă au fost îndepărtate și rezultatele înmulțirilor cu 1 și 10, pe care copiii le rețin intuitiv. Apreciem că aceasta este o brățară pentru „avansați”. Ea este potrivită pentru fixarea cât mai temeinică a tablei înmulțirii.

Cum se utilizează cele 12 brățări din hârtie?

La finalul articolului găsiți un document în format PDF care trebuie descărcat și imprimat în format A4 (atenție!). Apoi, fiecare brățară trebuie decupată pe lățimea paginii, pe linia de tăiere. La nevoie, poate fi scurtată puțin și la capete, unde a fost lăsat mai mult spațiu alb. Acestă operațiune trebuie făcută numai după ce brățara a fost probată de utilizator.

Odată decupată, brățara este așezată pe mâna copilului și apoi lipită la capete. Capetele brățării se lipesc unul peste altul. Piesa poate fi purtată mai strâns sau mai lejer, în funcție de preferințe. Este indicat să fie așezată pe mâna stângă a copilului care scrie cu dreapta, respectiv invers, în cazul copilului care scrie cu stânga. Brățara poate fi rotită pe mână astfel încât să se vadă toate informațiile imprimate.

Cele 12 brățări din hârtie au fost create cu atenție la detalii, în gama de culori utilizate și la crearea planșelor cu tabla înmulțirii. Ele pot fi purtate … până se rup, se udă sau până trebuie înlocuite cu brățara altui număr. În orice caz, este indicat ca pagina să fie imprimată în mai multe exemplare. În acest fel, o brățară deteriorată poate fi înlocuită urgent.

În concluzie, apreciem că aceste frumoase brățări de hârtie sunt ușor de utilizat, comode, deloc scumpe și, sperăm noi, cât mai utile copiilor.

Descărcare gratuită

Pentru a descărca cele 12 brățări cu tabla înmulțirii în format PDF apăsați butonul din partea de jos a documentului afișat. Brățările sunt oferite gratuit, numai în scop educațional.

Dacă nu aveți instalat Acrobat Reader, mergeți pe pagina Adobe Acrobat Reader și descărcați programul.

Important pentru utilizatori!

Este interzisă republicarea pe orice alt site a documentelor descărcate de pe undoitrei.com, precum și tipărirea acestora în scopuri comerciale.